Sidste nyt fra Lyngbakken

Waldemars udstillingsdebut!

I går lørdag d. 5. november drog Lyngbakken Waldemar ("Walter") og jeg (Pernille) afsted til DKKs efterårsudstilling i Herning.

 

Waldemar, der nu ejes af Yvonne og Kurt, er en stof smuk maskulin hanhund, der bliver trænet med jagt og markprøver for øje. Han har bestemt potentiale, det ved jeg, for vi træner sammen hver fredag formiddag, så jeg har set hvor langt han er kommet{#smileys123.tonqueout}.

 

Det der med udstilling, der imod, har ikke Kurts store bevågenhed, så skulle Waldemar vises frem i udstillingsringen, ja, så måtte jeg selv gøre det! Og det syntes jeg han skulle.

 

Waldemar er en, - efter min mening, meget smuk, godt sammensat og velproportioneret, maskulin hund, med luft under sig, og alligevel med både dybde og fylde. Bevægelserne er fremadgribende med et godt afsæt. Hovedet er smukt med højt ansatte ører, tænderne fine lige og hvide, og hans vinkler, poter og hale er helt i top.

 

Så aftalen blev, at jeg skulle træne ham et par gange om ugen, dels på hold ved dygtige Jette Purr, og dels her hjemme. Og sådan blev det.

 

Og igår skulle det så vise sig om arbejdet gav pote Vinker, - om man så må sige.

I nattens mulm og mørke, før en vis herre havde fået sko på, stod jeg derfor op lørdag morgen, og gik en lag tur med Waldemar, som jeg havde fået "på besøg" fra torsdag eftermiddag, så han og jeg kunne finpudse træningen. Det var ikke så lige til at orientere sig derude i mørket, og så snart vi var på fremmed grund gik Waldemar nok så nydeligt på min venstre side.... Selv om det i grunden var meningen, at han skulle spurte afsted og få brugt noget af al det krudt, han har så rigeligt af!

 

Kl. 7 var der læsset og turen gik mod Herning messecenter, hvor vi var i god tid inden dørene blev slået op 7.45. På trods af det tidlige fremmøde kom vi alligevel til at stå i kø ved indgangen, sammen med hundredvis af andre hunde og mennesker, en meget stressende situation for en ung hund, - og jeg måtte kapitulere, og bede Jeppe om at holde den noget forvirrede hund. Heldigt, at vi på forhånd havde aftalt, at Jeppe ikke blot skulle sætte mig af, men også hjælpe mig med at få alle pakkenellikerne med ind, inden han returnerede til Lyngbakken i Skærlund.

 

Ret hurtigt fandt vi en god plads ved ringside, og Waldemar blev lukket ind i hans eget bur, som han havde med hjemmefra, så det var et bur han følte sig hjemme i, omend det var noget lille til ham.

 

Det viste sig, at Waldemar og jeg skulle i ringen som de allerførste, så for at få etableret noget god kontakt, og for at få brugt lidt krudt, tog jeg ham ud af buret, og gik rundt og rundt med ham, så han kunne se de andre hunde og alt det andet spændende der var både i og udenfor hallen. Der var et øredøvende spektakel, da der i modsatte side af hvor vi befandt os i hallen, var terrier-ring, og hold da op, hvor de skældte ud! Selv måtte jeg tage mit høreapparat af, fordi lydene blev så forstærket, at jeg var ved at blive sindssyg af det, - så jeg tør da slet ikke tænke på, hvor voldsomt det har lydt i hundenes følsomme ører.

 

Kl. 9 sharp gik konkurrencerne igang, og Waldemar og jeg gik på banen i labrador-juniorklasse-han. Han opførte sig rigtigt pænt, og gjorde alt hvad han kunne for at gøre de ting vi havde øvet på smukkeste vis. Kun da dommeren ville se hans tænder måtte dommeren give op, så jeg bad Waldemar sætte sig ved siden af mig, - og måske fordi jeg på daværende tidspunkt har været det eneste kendte holdepunkt han havde i verden, - fik jeg lov at vise hans tænder. Han hoppede og dansede også lidt, da hun skulle mærke ham på kroppen, testiklerne og halen, men ikke mere end at det var tåleligt.

 

Vi kom ud med Excellent og det eftertragtede røde bånd!

 

Mens konkurrenterne i klassen var på banen lå Waldemar i sit bur og guffede en gulerod, men da vi skulle oprangere var han straks klar! Vild

 

Kun to hanhunde havde opnået excellent, så jeg indrømmer gerne, at jeg var stolt af "mit" afkom. De to rivaler blev kaldt på banen, og som jeg sagde til føreren af den anden hund: "Må den bedste hund vinde!".... Og det gjorde den!

 

Det stod hurtigt klart hvem den svenske dommer foretrak, og vinderen blev Lyngbakken Waldemar, der fik CK, så det var flot.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.03 | 09:54

Hej Stephanie. Nej, vi har slet ikke hvalpe lige nu. Men regner med et kuld senere på foråret. Kh Pernille

...
17.03 | 22:37

Hej pernille.
Har i brune hvalpe (tæver) nu?

...
09.02 | 14:16

Hejsa. Han er også en fantastisk hund. Prøv at ringe til mig på. 51318981, så kan vi få en snak om det. Vh Pernille

...
09.02 | 13:19

Hej Pernille.

Jeg er blevet helt forelsket i Cæsar og ønsker helt vildt hvalpe efter ham.
Hvad er jeres planer for hvalpe efter ham her i 2018/2019? :)

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE