Sidste nyt fra Lyngbakken

Så er det på lørdag vi skal til kvalifikationsprøve....

Candis er en fænomenal svømmer, og hun er vild med det. Hun ligger fint med ryggen i vandoverfladen og hendes kraftige odderhale kommer hende rigtigt til gode i vandarbejdet.

Og hun er vild med det!Vild

Desværre giver hendes "vandhundetendenser" ind imellem knaldapporteringer, Vred når der skydes, og hun vil også frygteligt gerne rulle sig Hvisker , når hun kommer op af vandet, så på trods af at vi har arbejdet noget med det, den sidste halvanden uges tid, så jeg er spændt på om vi klarer kvalifikationsprøven på lørdag (d. 21. april)..... Ellers må vi jo på den igen!

Glæden ved at arbejde med hende overstiger langt de problemer der er, da jeg tydeligt kan mærke at det er glæden ved arbejdet, der driver hende, og som gør at der opstår disse fejl... Og naturligvis falder det tilbage på mig som fører... Men en glad hund giver en glad fører, og omvendt.

Nogle dommere (og trænere) bliver mopsede, sure og gnavne, når de ser en hund der fjoller af livsglæde... Jeg synes de skulle gå hjem!

Jeg er af den opfattelse at det skal være sjovt, og er (heldigvis) i stand til at more mig over og nyde, at min hund er glad når den arbejder. Selvfølgelig skal lydigheden være på plads, men den skal ikke være på bekostning af hundens livsglæde, og DET ser man desværre ind imellem!

Så spørger jeg mig selv om hvem der har det sjovest med sin hund... Han eller hun, der har en logrende glad hund, eller den fører der har en "trykket" hund, som  nok er lydig, men har halen mellem benene, når den går pænt fri ved fod.

Det skal naturligvis ikke forstås således at alle lydige hund er triste hunde, for det er slet ikke sådan det er, - men det ses desværre derude.

Jeg vil derfor opfordre dig, som overvejer at købe hund, at kigge dig for, se hvordan forholdet mellem fører og hund er, inden du vælger hvor du køber hund, eller hvem der skal hjælpe dig med træningen fremover, og hvilke træningsmetoder der anvendes...

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Annette Olsen | Svar 17.04.2012 14.06

Det kan da kun trylle et smil frem med sådan en glad hund selv om det også er træls at man ikke kan få den præmiering i hus
Du har ret træning skal være sjovt

Pernille 18.04.2012 11.44

Præcis!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.04 | 19:56

Hej Pernille,
Kan se af en kommentar herunder, at I forventer et kuld hvalpe her i foråret... Er det nu her eller hvornår regner I med?
Vh. Ditte

...
18.03 | 09:54

Hej Stephanie. Nej, vi har slet ikke hvalpe lige nu. Men regner med et kuld senere på foråret. Kh Pernille

...
17.03 | 22:37

Hej pernille.
Har i brune hvalpe (tæver) nu?

...
09.02 | 14:16

Hejsa. Han er også en fantastisk hund. Prøv at ringe til mig på. 51318981, så kan vi få en snak om det. Vh Pernille

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE