Sidste nyt fra Lyngbakken

Kvalifikationsprøve i Bække

En kølig men dejlig lørdag morgen d. 21.april kørte vi afsted mod Vorbasse/Bække, for at deltage i kvalifikationsprøven med Candis.

På nettet stod der at vi skulle starte som den allerførste, men det viste sig dog, at der var rykket lidt rundt på startrækkefølgen, så vi skulle til som nr 3.

Først skulle hunden vises for eksteriørdommer Agnes Mortensen, der udbrød: "Sikke en smuk brun hund!" Da vi kom i ringen, og da vi stillede op foran dommerteltet kom hun ud og tjekkede hunden... Hun var meget positiv, og Candis fik en super finr karakteristik:

"Smuk racetypisk brun tæve. Dejligt hoved og udtryk, god hals og front, fin overlinie, stærke velvinklede lemmer, præcise bevægelser."

Og da dommeren blev spurgt om hvorfor hun skrev så meget om hunden, - om der var noget i vejen med den? - Svarede hun: "Når jeg ser så smuk en hund, fortjener den også at få en ordentlig kritik!" Uha, hvor var jeg glad for de ord! Ha ha{#smileys123.tonqueout}

Næste punkt på dagsordenen var markprøvedelen, der bestod af:

1. Lineføring, såvel lige ud som med knæk til både højre og venstre

2. Fri ved fod på samme strækning, blot i modsat retning

3. Enkelt-markering med skud (apportering), - fuglevildt

4. Enkelt-markering med skud på vand, fuglevildt

5. Frit søg, hvor hun skulle hente 3 stykker fuglevildt hjem

Imellem de enkelte poster skulle Candis og jeg gå bagefter skytten, med dommeren gående bagved til at se hvorvidt hunden gik pænt på plads.

Lineføring og fri ved fod var begge dele i orden.

Markeringen på land fik også dommerens OK, og da hun skulle i søen lavede hun en super flot opsamling derude, vendte med det samme og svømmede direkte ind mod mig og kom fint i land... MEN!!!!! Så spyttede damen fuglen ud og rystede sig. Hvisker Jeg sagde "Apport" til hende og hun salede fuglen op igen og gik op imod mig, men nåede kun et par skridt, så gentog hun proceduren og for at det ikke skal være løgn, så begyndte hun at gå til siden, for ikke at aflevere fulgen til mig! Hvilket dog blev rettet op ret hurtigt.

Det havde jeg ikke ventet! Jeg var forberedt på at hun ville vise sit cirkusnummer med at rulle sig, men det undlod hun dog, - til gengæld fandt hun så bare på noget andet! Øv!Græder

Underligt nok blev vi ikke sendt ud af prøven, men fik lov at fortsætte til det frie søg, hvor hun skulle hente 3 fugle.

Hun fløj afsted, da jeg sagde "Ud og søg!" Men fik desværre fært af et eller andet som hun lige skulle undersøge nærmere. Jeg måtte så give hende ordre om at søge og hun genoptog arbejdet og fandt hurtigt vildtet. Desværre var opsamlingerne ikke spontane, hun undersøgte møjsommeligt hver eneste fugl inden hun i fin stil kom hjem og aflevere dem. Hendes afleveringer var til gengæld i orden.

Dommerens samlede vurdering lød:

"En hund som gerne vil arbejde, svømmer godt,men afleverign fra vand til hånd er ikke OK. Spontanitet samt selvstændigt returløb skal forbedres. Med lidt mere træning er tingene sikkert på plads." Chokeret

Konklusionen: IKKE BESTÅET! Kan ikke li'

Da vi gik forbi udstillingsringen måtte jeg jo lige hen og fortælle resultatet til eksteriørdommeren, som selvfølgelig syntes det var ærgerligt, men sagde at hun havde i hvert tilfælde skrevet under på, at Candis er en smuk hund! Cool 

Og på trods af skuffelsen så havde vi den samme dejlige hund med hjem, som vi var kommet med.... Og som min far så klogt sagde:

"Det er jo nogle gammeldags normer, som er totalt ligegyldige... Det er i virkeligheden ren logik og sund fornuft, at hunden ryster vandet af sig, når den kommer op af vand! Nu rystede den sig altså, og hvad så? Den ødelagde jo ikke fuglen, - og samlet set så gjorde hun jo alt det hun blev bedt om!" - Og det kan han jo ha´ ret i, - havde vi været på jagt, var der ikke en eneste der havde taget notits af hendes småfejl, for hun kom mer jo med vildtet ...Kærlighed

Vel hjemme igen ligger hun og tager en slapper foran brændeovnen sammen med Pjuske-missen

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.03 | 09:54

Hej Stephanie. Nej, vi har slet ikke hvalpe lige nu. Men regner med et kuld senere på foråret. Kh Pernille

...
17.03 | 22:37

Hej pernille.
Har i brune hvalpe (tæver) nu?

...
09.02 | 14:16

Hejsa. Han er også en fantastisk hund. Prøv at ringe til mig på. 51318981, så kan vi få en snak om det. Vh Pernille

...
09.02 | 13:19

Hej Pernille.

Jeg er blevet helt forelsket i Cæsar og ønsker helt vildt hvalpe efter ham.
Hvad er jeres planer for hvalpe efter ham her i 2018/2019? :)

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE