Sidste nyt fra Lyngbakken

Hvalpene har sovet i boksen... Og vi tissetræner!

4 1/2 uge gamle skiftede hvalpene deres natlogi ud med den noget større hvalpekasse i hundeboksen, der er en af de to gamle hestebokse vi har her på stedet. Her er meget mere plads at udfolde sig på, og i rummet der omgiver hvalpekassen er der god plads til leg.

Og lige præcis plads til leg har hvalpene brug for nu! Der bliver ikke sparet på kræfterne, når de tre unge verdensborgere går igang med sidelæns hop og spring, gø-ning og knurren, for ikke at tale om, når de slås!

Over hvalpenes sovested hænger en glødepære, der sørger for behageligt lunt klima, og selve lejet, der i øvrigt er isoleret, er "beklædt" med nederst et kviltet sengetæppe og der over et vetbed tæppe, så de kære børn kan ligge lunt og bekvemt.

Boksens gulv er beklædt med aviser, for som man sagde i gamle dage er renlighed en dyd, og vi her på Lyngbakken, har valgt at starte renlighedsproceduren tidligt. Hvalpene lærer forholdvist hurtigt, at det ikke er rart at ligge i deres eget søle, og her kommer aviserne ind i billedet. Når hvalpen forlader kassen for at tisse, kan den ikke undgå at gøre det på aviser, så ret hurtigt bliver det en selvfølge for den. Det er samtidigt naturligt for en hund at søge lidt afsides, når den skal besørge, så efterhånden som tiden går, ligger der næsten kun aviser i kanten og i hjørnerne, og på den måde lærer hvalpen automatisk at den skal søge hen til avisen, hvis den ikke har mulighed for at komme ud.

Er der der imod mulighed for at tisse udenfor, finder hvalpen også snart ud af, at det er det mest naturlige, og kopler man samtidg ordet "Tisse" på, så kan man ret hurtigt lære hunden at tisse på kommando.

Sådan er forretningsgangen her på stedet, og vi har hørt fra rigtigt mange hvalpekøbere, at hvalpene stort set er renlige, når de kommer ud til deres nye hjem, forstået på den måde, at hvalpene foretrækker at gøre sig rene udenfor, men er dette umuligt, så søger de gerne hen, hvor der ligger en avis på gulvet.

Hermed være ikke sagt, at der så ikke skal trænes mere renlighed. Det er værd at notere sig, at hver gang en hvalp har sovet, leget, spist, kælet osv osv skal den tisse, og derfor er det en god ide, for det første at lære at læse sin hund: søger den mod hjørner og kroge, så er det NU vi skal ud i en fart, og for det andet: gøre det til en vane at tage hvalpen ud forebyggende, i stedet for at vente til det er så meget "op over", at det rent faktisk går galt.

Som Jeppe siger. "En lille hvalp har bare en lille blære!"

Hvalpene trives fortsat. De er nu så homogene at man ikke umiddelbart kan se forskel på dem, men vi iagttager så meget som muligt, for udvælgelsesprocessen er begyndt. Alle tre hunde skal bruges på jagt, så hvalpene stimuleres vha fasanvinger, skind, kronhjorteører osv., og vi vil selvfølgelig gerne have at de stimuleres så de super gerne vil benytte deres medfødte jagt/apporteringsegenskaber...

Hver dag er vi i haven, og for at træne deres snuder, smider vi tørfoder både på fliser og i græsset, som de så, med stor entusiasme, snuser sig frem til og guffer i sig. De har alle hurtigt fundet fidusen, - næserne fejler ikke noget!

De har fået klippet deres kløer for anden gang, fået ormekur og blev igår tilset af to af vores tidligere hvalpekøbere, der begge er dyrlæger, og som lagde vejen forbi. Tak for det Katja og Søren.

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.04 | 19:56

Hej Pernille,
Kan se af en kommentar herunder, at I forventer et kuld hvalpe her i foråret... Er det nu her eller hvornår regner I med?
Vh. Ditte

...
18.03 | 09:54

Hej Stephanie. Nej, vi har slet ikke hvalpe lige nu. Men regner med et kuld senere på foråret. Kh Pernille

...
17.03 | 22:37

Hej pernille.
Har i brune hvalpe (tæver) nu?

...
09.02 | 14:16

Hejsa. Han er også en fantastisk hund. Prøv at ringe til mig på. 51318981, så kan vi få en snak om det. Vh Pernille

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE