Lyngbakkedagen d. 24 september 2017

Brian, der var så sød at hjælpe med at kaste dummyer, og Helle der førte Luna, havde taget den lange vej fra Frederikshavn, for at være med. De deltog med succes i både skuet med excellent og en anden vinder plads i åben klasse, fik en 2. præmie på markprøven og gik et flot spor. Tak fordi i kom!

Lyngbakkedagen 2017

2017 blev året, hvor vi satte alle sejl til, og havde arrangeret en dag med både skue, en kombination af markprøve/workingtest, sportræning, familiekonkurrence (der dog blev aflyst pga får få deltagere) og officiel brugsprøve i samarbejde med DRK Region Midtjylland.

Det kunne ikke have ladet sig gøre, hvis ikke vi havde haft så mange børn, svigerbørn og børnebørn, samt en stor flok gode venner. Hold da op vi knoklede for at få stablet arrangementet på benene:

Nogle savede grene ned, andre trimmede skoven, så stierne blev gangbare, andre brændte af, ryddede op, lugede på terrassen, klippede plænen, hjalp med at stille telt, dommerpavillon og skuebane op, kopierede programmer og dommersedler osv osv osv...

I et godt stykke tid inden selve dagen var fremstilling af rosetter og præmier igang, for ikke at tale om de mange kager, der blev bagt og lagt i fryseren...

Men vi nåede det hele!

I går d. 24. september, præcist 3 mdr før juleaften, kom så både medhjælpere, dommere til konkurrencerne og deltagere i stort tal så strømmende i en lind strøm. Der var til den uofficielle del af programmet på forhånd tilmeldt 58 starter, dertil kom hele 16 deltagere ved den officielle brugsprøve! Så der var nok at se til.

Vi startede kl 8.00 med morgenmad i teltet til medhjælpere og dommere, og resten af dagen var der te/kaffe og kage på bordet, som folk kunne hygge sig med. Til middag var der store lækre pølser med brød på grillen, og børnebørnene sørgede for øl og sodavand.

Vi var så heldige at Jørgen Vium Christensen takkede ja til opgaven som skuedommer, hvilket han klarede med stor empati og kyndighed. Babyer og førere, der ikke havde prøvet det før, fik lov at prøve et par gange, så nervøsiteten kunne sænke sig, og jeg tror alle følte de fik en fair behandling.

Vinderne af klasserne:

Babyklassen med 7 smukke babyhunde, blev vundet af Kelly (Særdeles lovende) og Gitte

Hvalpeklassen, der desværre kun havde en enkelt deltager, blev vundet af Kiba (særdeles lovende) og Marina

og i kampen om den bedste Baby/hvalp, blev hanhunden Kiba BIS mens tævehvalpen Kelly blev BIM

Barn og Hund klassen blev vundet af Benjamin, som  viste Caesar frem, mens Silja og Zelma blev nummer to og Bella, ført af både Bella og Fie (_ og Lisbeth) blev nr 3, og Kirsten, der helt uden hjælp løb med Zmilla, som hun har drig har løbet med før, blev nr 4.

 

Juniorklasse hanner med 4 Caesarsønner blev vundet af Lyngbakken Dark Cedar (Excellent) vist af Dorthe.

Åben klasse hanner, hvor der deltog 6 store flotte fuldmodne hanhunde

blev vundet af

Lyngbakken Caesar (Excellent) med Jeppe i den anden ende af snoren.

En enkelt veteran (en golden) havde sneget sig ombord i hanhundefeltet,

og Pilot med Steen Marbæk fik excellent.

Kampen om bedste han blev vundet af Caesar, der efter Pilot og som nr 3 Cedar.

 

Juniorklasse tæver med 5 smukke repræsentanter for racen havde Lyngbakken Freja  med ejeren Ingelise, - iført gibsarm og det hele, som vinder.

I Åben klasse med 4 flotte damer satte Bella sig på vinderpladsen, og i kampen om dagens bedste tæve blev Bella nr 1 og hendes datter Freja nr 2.

Til sidst stod så kampen om BIS og BIM  mellem far Caesar og datter Bella, og Caesar blev Bedst in Show (BIS), mens Bella blev bedst i modsatte køn (BIM).

 

Til Workingtest/markprøve, som blev dømt af Ole Stamp og Henrik Hansen, var der på forhånd tilmeldt 8 ekvipager, men heldigvis var der flere der fik blod på tanden, så der kom lidt efteranmeldinger.

Der blev uddelt 3 første præmieringer, men af dem blev dagens bedste markprøvehund Lyngbakken Arabella Figg (Mor: Luna far: Caesar)

Til brugsprøven, der blev dømt af Kim Juul-Henriksen, var der tilmeldt 16 hunde, hvoraf de 15 bestod. Kun en enkelt hund, der desværre knaldapporterede, og gentog dette, da den fik to nye chancer, måtte forlade pladsen med et ikke bestået. Resten kunne forlade stedet med det grønne brugsprøve-diplom og et dramglas.

Dagens bedste brugsprøvehund blev Kaj Falk Andreasens Golden: Whipcord´s Wonder Yoda

Vi var i den heldige situation, at vores efterhånden mangeårige ven Svend Jakobsen, inkarneret spor-mand, havde sagt ja til at lave sportræning med de folk og deres hunde, som var interesserede i det, så også han var igang fra morgen til aften.... ja, også dagen før, hvor han var ude at lægge et spor til sin egen hund Mille. På Lyngbakkedagen viste Mille og han så, hvordan man går et spor, og efter at have gjort det, fik de folk, der var tilmeldt lov at gå to spor, som han på forhånd havde lagt til hver hund. 

Ikke noget under, at den mand kan holde den slanke linie, med alle de kilometer spor han lægger og går.Cool

Familiehundekonkurrencen, som skulle have afsluttet dagen blev aflyst pga for få tilmeldinger, men jeg tror også alle, både hunde, førere , tilskuere, dommere og medhjælpere var ved at være godt trætte, og trængte til at komme hjem.

 

Vi siger hermed tillykke til alle vinderne, tak til alle fordi i kom, tak for al hjælpen vi har fået, - og allermest tak til vores familie, fordi i har lagt så meget glæde og energi i arrangementet.

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Margit Johannsen | Svar 25.09.2017 13.18

Hej Pernille.
Tak for en dejlig dag. Det var sjovt at være med i ringen, og vi var meget stolte af Saga (Cirkeline). Vi ses næste år.
De bedste hilsener Margi

Pernille 26.09.2017 17.33

Dejligt at høre i også havde en dejlig dag. Jeg havde egentlig bestemt vi skulle have haft et fælles foto, men glemte det, så det bliver en anden gang. Knus

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.04 | 19:56

Hej Pernille,
Kan se af en kommentar herunder, at I forventer et kuld hvalpe her i foråret... Er det nu her eller hvornår regner I med?
Vh. Ditte

...
18.03 | 09:54

Hej Stephanie. Nej, vi har slet ikke hvalpe lige nu. Men regner med et kuld senere på foråret. Kh Pernille

...
17.03 | 22:37

Hej pernille.
Har i brune hvalpe (tæver) nu?

...
09.02 | 14:16

Hejsa. Han er også en fantastisk hund. Prøv at ringe til mig på. 51318981, så kan vi få en snak om det. Vh Pernille

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE