top of page
_DSC5850.jpg

Jeres nye hvalp

Tillykke med det ny familiemedlem!

 

Når i kommer hjem med jeres nye hvalp, bør i tænke på, at den er blevet hevet ud af dens normale verden, væk fra mor, søskende, menneskefamilie, kendte omgivelser….og det kan virke voldsomt for sådan en lille størrelse. 
Her har i jeres allerstørste chance for at få et evigt bindende tillidsforhold til jeres hund. I er nu dens nye familie, det er jer den skal kunne stole på, jer der skal være der, når den har hjemve, savner sine søskende, savner sin mor og de vante omgivelser. Lad ikke hvalpen være alene, den bliver utryg. Lad hvalpen ligge i en kasse ved siden af jeres seng, eller sov inde ved siden af den i bryggerset, den første nat eller to, så den vænner sig til at her skal den være, men det er ok, for i er der jo. 


Når den tisser på gulvet, så er det ikke fordi den vil være uartig, nej, det er nok nærmere fordi i ikke har set dens signaler….. en hvalp vil ofte søge rundt i hjørner og langs vægge inden den sætter sig og laver en sø. En lille hund- en lille blære… hvalpen skal tisse, når den har sovet, leget, spist, kælet, ligget på skødet osv osv. 


Tag den med ud, gerne det samme sted og sig ”tisse” til den og når den tisser, så ros den, efter kort tid har i en hund, der kan tisse på kommando, og som forstår hvad i siger, når i spørger om den skal ud at tisse… 
Hvis den piber er det ikke for at genere jer, det er fordi den er ked af det og utryg, og så er det igen her, i skal vise den, at i er der for den. 
Efter de første par døgn vil den begynde at falde til, og den vil blive frækkere og mere tillidsfuld. 


Når den skal lære at gå i snor, så øv først hjemme i haven uden snor. 
Gå baglæns og kald på den, og når den følger med, så vend dig om så du går ved siden af den…. Når den kan det, sætter i snor på den, og gør det samme. På den måde undgår i at det bliver en kamp på liv og død om, hvem der er stærkest. 


Meld jer til et hvalpemotovationskursus så tidligt som muligt. Hvalpen har godt af at møde andre hunde, og det er sjovt og lærerigt at træne sammen med andre.

 
Og husk: i er altid velkomne til at ringe til os, og få en snak om jeres hund…. 
Vi er altid villige til en snak, og har måske et par gode råd i kan bruge.

bottom of page