top of page
pernilleogjeppe.png

Hvem er vi?

For år tilbage var her en hel flok børn, i vores familie, men efterhånden som tiden er gået, er de alle flyttet fra reden. Så nu er her kun os: Jeppe og Pernille, katten Pjuske og hundene, foruden en masse edderkopper, fluer og myg, alle de mus katten slæber med hjem ude fra skoven, og de mange egern vi næsten dagligt har fornøjelsen af i haven og på foderbrættet, for ikke at tale om de rigtigt mange fugle, rådyr, dådyr, kronvildt, ræve, etc., der lever i og omkring haven og de tønder land vi er i besiddelse af, - og som består af en skøn blanding af lyng, gammel frugthave, skov og krat.

Vores labradorer har en meget stor plads i vore hjerter, og de er en helt naturlig del af vores hverdag og liv. De bor i huset sammen med os, og vi nyder samværet med dem, hvad enten det er når der er jagt, udstilling, det er træningstid, vi har hvalpe eller vi bare sidder inde i varmen… 
Med hver vores skødehund!

Vi bor i Skærlund, der er et landområde ved Brande. Her har vi købt Pernilles barndomshjem, som vi har bygget ”lidt” om, - og til. Her bor vi godt og nyder den daglige kontakt med naturen, der er lige udenfor døren. Jeppe er jæger, og nyder at have hundene med på jagt, mens Pernille ikke bryder sig om at skyde vildtet, men gerne er med på opsamling. Til daglig forestår Pernille lydigheds,- jagt og renlighedstræningen samt pasningen af hundene, mens det er Jeppe, der går schweiss-spor med dem.

12360026_1730106733889438_25934278381855

Det hele startede med Mokka

Vi købte ”Mokka” efter i mange år at have haft en dejlig tysk ruhåret,- ”Mentor” som både var familiens kælepotte og Jeppes jagthund. Da han døde var vi enige om, at den næste hund vi skulle have, skulle være mindre krævende og aktiv, end en tysk ruhåret nu engang er, og vi brugte lang tid på at finde ud af hvilken race der var bedst egnet i forhold til de krav vi stillede til en god hund, - nemlig en der både kunne honorere krav som umådelig rar, let at opdrage, nem at omgås, og ikke mindst egnet til jagt.

 

Valget faldt på en retriever, og vi var meget enige om at en brun labrador både var en meget smuk hund og en hund der havde de egenskaber vi fandt vigtige.Vi valgte ”Mokka”, der var ud af et kuld hvalpe, lavet på jagtglade forældre, og opdrættet i et hjem, hvor man havde hund fordi man kunne lide det, og ikke fordi det skulle være en forretning.

bottom of page